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Source Document:   Executive Law, Article 18, Sections 377, 372

Topic:         Live Fire Training Building

Question:   Is a structure that is designed and used as a live fire training building required to meet the
provisions of the Uniform Fire Prevention and Building Code?

Answer: No. Executive Law Section 377-2(a) states that the Uniform fire Prevention and Building
Code shall “provide reasonably uniform standards and requirements for construction and
construction materials for public and private buildings, including factory manufactured
homes, consonant with accepted standards of engineering and fire prevention practices.”
Section 372 defines a “ building” as “a combination of any materials, whether portable or
fixed, having a roof, to form a structure affording shelter for persons, animals or
property.” Since a live fire training building is utilized in a manner to provide realistic
fire scenarios rather than provide shelter for persons or property, the Uniform Fire
Prevention and Building Code does not apply to such design and construction.
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